Hastanemizde Bebek Dostu Hastane kapsamında, anne sütünün korunması ve emzirmenin teşvik edilmesi eğitimi düzenlenmiştir.
01 Aralık 2023

Anne Sütü Teşvik ve Uygulama Politikası  Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) önerisine göre, doğan her bebeğin doğumdan sonraki ilk yarım –bir saat içinde emzirilmesi ve ilk altı ay sadece anne sütü alması gerekmektedir. 1996 yılında ‘ Bebek Dostu Hastane’ ünvanı alan Atatürk Devlet Hastanemiz, anne sütünün bebek sağlığında yaşamsal bir öneme sahip olduğu bilincindedir. Anne sütü bebeği ishal, solunum yolu hastalıkları gibi enfeksiyonlardan  korur. Doğru beslenme ile ideal kilo artışı ,sağlıklı beslenme ve büyüme sağlanır . Emzirme sayesinde anne ve bebek arasındaki bağ daha güçlü olur ve bebekler sağlıklı bir kişilik kazanır. Bebeğe olan faydalarının yanında annelerin meme ve yumurtalık kanseri, menopoz sonrasında osteoporoz ve kalça kırığı olma riskinin azalmasını sağlar. Bu bilgiler ışığında hastanemizden hizmet alan her anne ve bebeğin sağlığını korumak ve geliştirmek için, tüm sağlık çalışanlarımızla anne sütü ve emzirmenin korunması ve teşvik edilmesi için eğitime önem veriyoruz. 22-24 Kasım tarihleri arasında hastanemiz anne sütü ve emzirme danışmanı Ebe Kısmet ERİK tarafından, eli bebeğe ve gebeye değen ebe - hemşirelerimize Bebek Dostu Hastane kapsamında, anne sütünün korunması ve emzirmenin teşvik edilmesi eğitimi düzenlenmiştir. Katılım gösteren personelimize teşekkür ederiz.